Mörkö ei saanut pentuja sattumalta. Halusin sekarotuiset pennut.

Yhdistelmän valitsin siten, että isä ja emä soveltuvat kotikoiraksi. Soveltuvuus kotikoiraksi on eniten kotikoirassa arvostamani ominaisuus.

 

1 Saatoin pentujen vanhemmat yhteen kriittisellä hetkellä samasta syystä kuin miksi niiden emä on minulla. Mörkö oli söpö ja soma, pieni ja hauska kun se tuli minulle vuoden ikäisenä. Tuollaisen vesselin soisi toisillekin. Lisäksi halusin jättää sellaisen myös itselleni.

2 Halusin leikkiä pentujen kanssa sen lyhyen ajan kunnes se riemu siirtyy toisille. Pennut ovat kivoja.

3 Koirailu on vapaa-ajan toimintaa. Pennut ei ole mikään hassumpi vapaa-ajanviettomuoto.

4 On mielenkiintoista katsoa millaisia jälkeläisiä tulee. Ihan sama tietenkin rotukoirillakin. Mielenkiinnosta koiriin.

5 Kotona on koira, kun se saa pennut, niistä saa rahaa. Jos sekarotuisia ei haluttaisi, niitä ei myöskään menisi.

 

 

Isäksi valitsin cavalierin. Siinä on hyvä lisä kotikoiraominaisuuksia. Pidän Zembalon luonteesta, haukkumattomuudesta ja koosta.

Ykkösvaihtoehtona isäksi oli toinen sekarotuinen. Mutta en löytänyt yhtä pientä, sellaista jonka karvapeite ei olisi liioiteltu, siis liian tiheä tai toinen ääripää: ilman pohjavillaa. Joitakin sopivan näköisiä löysin, mutta en sopivan luonteisia. Pikkukoirat ovat usein liian vilkkaita, ja liika vilkkaus ei ole etu kotikoiralle, lemmikille.

 

En käyttänyt sekarotuista urosta, koska sekarotuisia on vaikea löytää. Niitä ei myydä juuri missään. Jalostusuroksia sekarotuisissa ei kukaan ilmoittele.

 

Mutta pennuille kävi niin, että syntyivät kuolleina. Minun piti ottaa sekarotuinen pentu jostakin muualta. Qwik tuli Porista. Nyt minulla on sekä papillon että silkkiterrieri. Samassa paketissa.

 

Qwikillä on omat sivut. Löytyy hakusanoilla Nöösä Qwik.