Puppeli on kiva kaveri. Äänetön, vaatimaton, hupaisa eikä sen häkki haise pahalta, kuten tykkään että rotan tai hiiren häkit haisevat.

Kanin ruokinta(kin) on helppoa.

Heinäpaali kestää yhdeksän päivää Siis K- tai S-kaupasta ostettu kilon tykky jytikkä.

Sillä on kolmenlaista kuppiruokaa tällä hetkellä sekä tuoreruokia:

  1. Menu ravintosekoitus, jonka valmistusaineet: kasviperäiset sivutuotteet, siemenet, vihannekset, vilja, öljyt ja rasvat, mineraalit.
  2. Menu pelletit, jotka ovat kaikki samannäköisiä puristeita. Tämä sisältää valkuaista, rasvaa, kuitua, hehkutusjäännöstä A-, D-, ja E-vitamiinia, rautaa, jodia, kuparia, mangaania, sinkkiä ja seleeniä. Outoa, että pakkausselosteessa osa noista vitamiineista on pantu otsikon lisäaineet alle. Ehkä ne on lisätty pellettiin, mutta osa vitamiineista on tullut valmistusaineista.
  3. Kolmas kuppiruoka on Rabbit maatalouskaupasta. Se näyttäisi sisältävän oletettavasti kauranjyviä ja sitten on hiukan jotakin hiutaleita sekä pellettejä. Tästä sekoituksesta usein kauranjyviä jäävää kippoon.
  4. Erilaisia häkkiin kiinnitettäviä tiivisruokia on silloin tällöin.
  5. Tuoreruuista porkkana ja lanttu maistuu, mutta salaatti ei. Omena maistui aluksi, mutta enää ei. Päärynä ja retiisi tulee heti jyrsityksi. Näkkileipä on herkkua. Pajunoksia ei mielletä ruuaksi.

Heinä on ainut mitä on aina tarjolla. Se on kiinni kaltereissa parilla narulla.

 

Sillä on alustana matto, joka on todella helppo puhdistaa. Sillä on keittiö missä syödään ja juodaan, vessanurkka ja loppu on olohuonetta. Vessanurkassa aluksi oli entinen lasagnevuoka, mutta siitä tuli enemmänkin sänky, ja kani suunnitteli itse paremman vessanurkan.

Pihalle se pääsee kerran päivässä pariksi tunniksi jaloittelemaan. Ei lumihankeen, vaan meidän olkkarin kyljessä olevaan viherhuoneeseen missä sen häkkikin on. Oviaukossa on verkko, joka on helppo taitella siihen ja pois.

Nakkaan sen ulkoilualueelle aina jotakin rompetta, ja niitä kani hetken haistelee ja leukailee. Panee omaa hajuaan niihin.

Aluksi ratustin vesipullon, kuulkaa ihmiset, häkin sisäpuolelle! Aivan kuin en olisi eräitä vesipulloja täyttänyt ja kaikki ne ovat olleet häkkien ulkopuolella.


Kani lepää paljon häkissä. Eihän siellä niin tekemistä ole. Siksi annan sille ruokaa tosi pienissä erissä. Että on uutta mielenkiintoa tämän tästä.

Hippi kammataan silloin tällöin, tarkistetaan ennen irtihyppelyä, kynsiä leikataan joskus. Muuta hommaa siinä ei olekaan.

Oikeastaan kaikki kanissa on helppoa. Ainakin on ollut tähän asti. Joo, ei kyllä ole kovatöinen lemmikki. Ai, yksi puuha on kovatöinen: koulutusyritykset. Mutta sehän ei ole kanin syy.