Sohvalla makaa tyrnevänä  sininen britti Samata ja kolme sen pennuista. Kaksi on Santtara balineesin. Pentujen kasvattajanimi on Tähtitaivaan. Kuvat ovat 80-90-lukujen taitteesta.

 

Lattialla Samata ja kolme sen omaa pentua sekä balineesin neljä. Pennut pitivät ketä vain emonaan ja emot ketä vain pentunaan.

 

Pentuja löytyy merkillisistä paikoista. Kirjahyllystäkin. Brittiläispentuja tuli joka kerralla kahdeksan. 91 syntyneiden pentujen nimet: Tyyne, Tröska, Titanik, Tiritomba, Titenka, Tuxedo, Taneli ja Travolta.

 

Nukkekodista. Näkyypä kissajoukossa olevan myös yksi gerbiili.

 

Alla on merkillinen kuva. Siinä pennut ovat asettuneet mahdollisimman kauas toistaan kuten toisilleen vieraat ihmiset. Balineesipennut alkoivat ässällä: Siru, Sebastian, Susette, Shimanski, Sergei. Emon väritys oli suklaanaamio.

 

Häkin päällä kaksi Esterin turkkilaispennuista ja Samatan kaikki kahdeksan. Vuonna 1991 meillä oli yhtä aikaa kolmet pennut. Britit ja balineesit syntyivät elokuulla ja toukokuulla syntyneistä turkkilaispennuista oli vielä kaksi myymättä. Voitte uskoa, että niitä oli kuin Vilkkilässä kissoja.

 

Turkkilaispennut pääsivät käymään ulos. Mukana oli myös Samata. Turkkilaisilla oli U-kirjaimella alkavat nimet: Uniikki, Ulex, Urinowa, Ulenka, Ulrika ja Utjuscha.

 

Santtara ja osa pentueesta. Emo on rodultaan balineesi eli puolipitkäkarvainen siamilainen, isä on siamilainen ja pennut ovat variantteja. Ne rekisteröitiin siamilaisiksi, mutta niitä sai käyttää ainoastaan balineesikasvatukseen. Balineesi oli 90-luvulla nuori rotu, ja siihen haettiin tällä enemmän siamilaisen näköä.

 

Rekisterikirjasta selviää, että Tähtitaivaan turkkilaispentujen isän ja emon vanhemmat eivät asu Suomessa. Rotukissojen värit esitetään numero-kirjainyhdistelmällä. Näiden turkkilaisen väri on punavalkoinen 13d.