Eilen Xaya ja Vikku hyppeli esteiden ylitse agilitykilpailuissa. Kisat olivat Ylistarossa ratsastusmaneesissa. Xaya meni todella lujaa ja niin hienosti ohjautui.
Vikku haisteli eka radalla hevosten hajuja pujottelussa. Toisessa kilpailussa ei, mutta molemmilla radoilla se kävi ihan vängällä tuomaria katsomassa. Vikku yleensä on mennyt keinun erittäin hitaasti, mutta nyt vauhtia oli ihan riittävästi.

Kameraa ei ollut joukossa, tyydytään vanhoihin kuviin. Alla Vikku ja lainakoirani Xaya.

 

Koska minikakkosissa oli vain viisi osallistujaa, mekin Vikun kanssa päästiin palkintosijoille.  Ruusuke ja iso pokaali + luita saatiin. Lagu hommaa aina kunnon palkinnot.

Oli hyvä fiilis jo rataan tutustumisessa. Se tarkoittaa, että jännitys jäi kotiin. Aina ei jää. Koiratkin olivat kuin kotonaan, mutta luvat jäivät hankkimatta. Xayalla luva oli millisekunnista kiinni. Hyppyesteeltä piti kääntyä lähes täyskäännös putkeen ja koira jo oli ponnistamassa kun kerroin sille että rata kääntyy jyrkästi. Se heti tiesi mitä tehdä: käännytään. Se kääntyi jo lukitsemaltaan hyppyesteeltä ja sukelsi putkeen ja hyl tuli. Muuten rata meni ok. Jopa eräs kohta, jossa tiesin että ei tuon koiran edessä ehdi mitään valssia vääntää, vaan on luotettava poispäinkäännökseen. Se jopa toimi!

Pitää todella tarkasti tietää koska Xayaa saa kääntää.

Olen alla olevassa kuvassa Lagun hallilla joskus treenaamassa. Siinä toisin kannan lapsenlastani, kun näytän jotakin kohtaa radasta jollekin.

 

Hankaluutena kisoissa oli se, että kaikkien kokoluokkien rataan tutustuminen oli yhtä aikaa. Minulla on kaksi koiraa kakkosissa, joita pitää ohjata eri tavalla. En muistanut ison koiran kohdalla, että sen puomin ylösnousu pitää valvoa, ettei hyppää kontaktialueen yli, joten päästelin samalla tavalla kuin pienen koiran kanssa hetki sitten. Vitonenhan siitä tuli.

Xaya teki myös lentokeinun ekassa kilpailussa.

Kiva fiilis jäi ja ensi kuulla taas lennetään. Sitä ennen harkkaan pois Vikun tuomarin luo menemisen. Koiran ollessa nuori, tein sen ensimmäisen kerran, ja nyt kun olen ollut ryhmäharjoituksissa, olen antanut sen mennä opettajan luo. Minun virhe, joka poistetaan. Ja hyppäjän Koskimäki-Kirkonkylä välillä lisää kuntoa itselleni.