Tämä on Nöösä, venäjäntoyterrieri. Kipakka pakkaus. Äänekäs. Rauhallinen.Paitsi silloin kun on kyse leikkimisestä.

 

Ensimmäisen kuukauden synttäreillä oli kynttilä ja kääretorttu.

 

Nöösä oli kolmen ikäinen kun Vikku tuli. Tässä leikitään kolmistaan, sekis Mörkö kolmantena.

 

Vilmakin väisti tuota kipakkaa pikkukoiraa.

 

Taistelutahto on terrerimäisesti kympin luokkaa. Se retuuttaa ja nakkelee lelua, jolloin lelu lentää minne sattuu. Usein se osuu kirjahyllyyn. Tietty ääni kertoo että nyt on lelu liian korkealla. Tietty ääni tiskipöydän ääressä kertoo että nyt koira haluaa paprikaa. Niin, meidän koiramme syövät paljon viherrehua, jos paprika ja porkkana nyt ovat vihreitä.

Tietty ääni kertoo että tulkaa nyt ihmeessä päästämään koira eteisestä, jonne koira oli itsensä teljennyt. Toinen ääni kertoo, että koira on unohtunut terassille. Se ääni on tosi suuri toisin kuin eteisääni. Koira tietää ettei ulko-oven läpi kuulu niin hyvin kuin eteisenoven.

 

Sillä on hauska tapa ungata kaulallaan nappuloita ennen syömistä. Alakuvassa se pehmittää yhtä. Nappulat ovat peräisin 15 kilon Ekstra energia säkistä. Kiva ostaa 15-kiloista säkkiä kaksikiloiselle koiralle. Ostan säkin, mutta otan sieltä pussillisen ja säkki menee suvun koirille.

Nöösä hakee usein nappulan ruokamatolta (luit oikein, meillä on ruokamatto, ei kuppia), sillä silloin se saa ärhennellä Vikulle ja Tigrulle. Onhan sillä täysi oikeus saada syödä häiriintymättä. Eläin samassa huoneessa on häiriö.

 

Koiran leikkeihin kuuluu selällään kiekkaus. Siinä purraan omaa jalkaa ja katsotaan minua alanko sen kanssa johonkin.

 

Tigru katsoo että tässä yhdessä kiekataan.

 

Se kulkee kanin putkessa, kun mahtuu vaikka mistä pienen kokonsa takia. Tässäkin se kantaa koirannappulaa. Joskus nappuloita on suu täynnä.

 

Kaikki oikea järsittävä maistuu. Siis aito, ei puruluut. Hampaat ovat sitä mukaa eli ei plakkia pääse tulemaan.

 

Kaveripiiri on laajentunut, kun Hippi-kani tuli taloon. Ihmeen kaupalla, Nöösä ei ole siitä kiinnostunut. Pari sen kakkapapanaa se saattaa syödä kun verkko poistetaan.

 

Mitään näin suloista ei voi olla, kuuluu meillä usein. Paitsi silloin kun tuo suloinen ottaa äänivarannot käyttöön.