Meillä on ollut rotukissoja ja niitä on näytelty. Kissanäyttelyt tulivat mieleen kun vaihdoin kukkapöydälle liinan. Liina on sama kuin mitä 80-90-luvuilla näyttelyissä käytin häkin verhona. Nykyään verhoa ei katso kissaeläin, vaan kani.

 

Tässä kuvassa kangas on verhona. Samata ja Esteri siellä makaavat pentuina, muistaakseni Tampereella. Samata oli sininen britti ja Esteri turkkilainen van. Tapahtumat olivat mukavia, reissut antoisia kun tyttären kanssa autoiltiin ympäri Suomea.

 

Kaksi häkillistä kissoja oli Kuopiossa mukanamme näyttelyssä. Ensin laitettiin verhot ja alusta häkkiin, sitten kissat, hiekkalaatikko ja vesikippo. Pian olikin jo nälkä, ja oman kissan vuoroa odotellessa syötiin ja kuljettiin tapaamassa tuttuja. Kissoja ei omistaja vienyt tuomarin eteen, vaan näyttelyn puolesta oli assistentit jotka kantoivat ne.

 

Puolassa mukana oli Laverna, Santtara ja Esteri eli burma, balineesi ja turkkilainen van. Hotellin sängyllä alakuvassa. Sekä ulkomailla että kotimaassa näyttelyt olivat kaksipäiväisiä eli hotelleissa on tullut yövyttyä.

 

Näyttelyissä jaettiin ruusukkeita aivan kuten koiranäyttelyissäkin. Rodun paras, ryhmän paras, tuomarin paras ja championiksi valmistuneille ruusukkeet. Nauhoja tuli myös, ex 1-2 eli erinomaisen hyvä.

 

Kissoilla oli tietenkin myös rekisterikirjat kuten koirillakin on. Mutta nämä oli ihan kirjan muodossa.

 

Myöhemmin tulee kuvia kissanpennuista.